KIÁLLÍTÁSI EREDMÉNYEK

 

Komondortenyésztőként egyik legfontosabb feladatomnak a fajta népszerűsítését tartom, ezért kutyáimmal rendszeresen részt veszek szépségkiállításokon és a Komondorklub szervezésében megrendezett  Klubkiállításon, Komondor Fesztiválon.

A kutyák szőrköntösének rendszeres ápolásával és kutyáim egyénre szabott  ringdresszúrájával arra törekszem, hogy az általam felvezetett komondorok mindig a legjobb formájukat mutassák a ringben. Ha a kiállításokra kilátogató szemlélődők, érdeklődők  közül kutyáim láttán csak egyetlen ember dönt úgy, hogy komondort szeretne, már van értelme csinálni.

A kiállításokon elért címekre büszke vagyok, kennelem kutyái HJCH, HCH, Klubgyőztes, HFGY,HPJ,CAC,CACIB,Klub-Sztár címekkel rendelkeznek, különdíjak színesítik a dicsőséglistát, és 2006-ban a Bolhás Duna emlékserleg-vándordíjat is elhoztuk a Komondorfesztiválról.

A kiállításokon, a Komondorfesztiválon a fajta népszerűsítése mellett lehetőség nyílik az ország távoli pontjain élő tenyésztőkkel való találkozásra, és a komondorállomány egy-egy fajtareprezentáns példányának tüzetesebb szemrevételezésére. Ilyenkor nyílik alkalom arra, hogy jó hangulatú szakmai beszélgetéseket folytassanak egymás között a tenyésztők. Ezeken a rendezvényeken sok komondortenyésztővel ismerkedtem meg, akiktől rengeteg olyan tanácsot kaptam, amit tenyésztői munkámban felhasználhatok. Ezúton is szeretném nekik megköszönni a segítségnyújtást és a bátorító szavakat.